Wednesday, November 15, 2006

Nu ar det fruktsmugglare serru, nu galler inga regler!!!

Nu har vi landat i Guatemala City och tagit nattbussen till Flores, en liten pitoresk smastad som fungerar som stopp och boende innan vi tar oss en dag till Tikal. Det ar en av de fetaste gamla staderna fran forr, med mycket stentempel och ater stentempel utlovat.

Vi har varit med om det mesta pa resan, men an upphor vi inte att forvanas. Nattbussen stannades. Militarkladda manniskor omringade bussen och alla vaktes brutalt av att ljuset tandes i bussen. Nagon kommer in och ropar och alla skyndar sig ut. Herregud tanker vi, nu ar var sista stund kommen.
Val utanfor sitter en stor skylt med saker som man inte far ta med in i omradet. Det ar bara frukter pa listan. Bussen genomsoks grundligt, vaskor visiteras och militarerna ser arga ut. Allt i jakt pa illegal frukt. Fruktansvart.

1 Comments:

Blogger Ted said...

Senaste nytt: Ludde kommer på måndag, tror jag, en Olof går ditt, din Måns; Hannas, Maggans bäbis avvaktar och är nu lite försenad. Sjukt mkt NK-utskick i knepig form och idag var det planlagt strömavbrott så hela kontoret var utrustade med pannlampor. Festligt värre.

2:01 PM  

Post a Comment

<< Home