Thursday, November 02, 2006

Den rika kusten.

Sa har vi nu tagit oss till nasta stopp pa resan. Costa Rica. Allt gick som smort rfan resan fran Puerto Colombia, en lietn backpackertat kuststad inbaddad i nationalparken Henri Pitter.

Dar var det ratt fullrulle, vi inledde hart med en utekvall innehallande rom, cola, glada tyskar och en lite butter engelsman. Men som de glada svenskar vi var holl vi flaggan i topp anda. Vidare lekte vi Leonardo DiCaprio och knatade en timme pa smastigar i bergen, bara for att hitta den perfekta stranden. Den var vit, vagorna rullade och solen lyste. Och framfor allt, vi var helt ensamma, ett tag iallafall. Vidare fortsatte slappandet i nagra dagar till med mer strand, mer banan till frukost och lunch (budget ar vart ledord) och mer hanskratt at snokaos i Sverige. Nar det var dags for avfard tog vi bussen tillbaka till det Marakay vi komifran, hoppade snabbt till nasta buss till Caracas, och vips, sa var vi tillbaka dar allt borjade for en manad sen.

Sen borjade det som narmast kan beskrivas som den glidiga delen av resan. Vi tajmade flyget perfekt, vi hade en taxichaffis som vantade pa oss som readn var betald, hotellet hade kabel och varm vatten, och framfor allt, frukost. Sa efter att ha proppat i oss mer pannkakor och ananas an vi trodde var mojligt tankte vi att det kanske var en idè att kolla upp den har cityturen vi var lovade. Sagt och gjort, vi staller oss utanfor kontoret och ska precis knacka pa, nar en skaggig snubbe kliver in i receptionen och fragar vilka som har bokat en tur runt staden. Glassigt, som Schmidt skulle sagt. Efter att ha akt runt och sett diverse fina hus, bland annat en teater som var sa fylld av marmor och guld att halften vore nog, landade vi pa hotellet. Tro nu inte att flytet upphorde. Ett problem har vart att vara kort inte fungerar i bankomaterna, utan vi maste in i banken och ta ut pengar, vilket kraver foto, fingeravtryck och underskrift, for att inte glomma tva timmars koande. Men inte har inte, har gick det som smort att ta ut pengar. Nar vi anda hade flytet uppe lamnade vi in vara smutsklader pa tvatt, kopte en guidebok over Mellanamerika och satte oss pa ett internetkafè. Vi citerar en av svensk hiphops stora poeter: "Det gar bra nu".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home